Orbán: A bátorság a legfontosabb tulajdonság

Magyarország az Európai Unió egyik legbiztonságosabb országa, nincs erőszak és nem hajtanak teherautóval a tömeg közé. Ez ugyanakkor nem azt jelenti, hogy nálunk nem fordulhatnak elő ilyen szörnyűségek – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az első határvadász avatóünnepségen, amelyen több mint 500 tiszthelyettes rendőr tette le esküjét. A programban összesen 3000 fővel növelik a készenléti rendőrség létszámát, hogy csökkentsék a déli határon szolgálatot teljesítők terheit.

A kormányfő szerint a naivitás, az illúziók és az erélytelenség korszaka lejárt Európában, két lábbal kell állni a földön és abból kell kiindulni, amit „látunk, és nem abból, amit látni szeretnénk”. Hangsúlyozta, hogy a határvédelemhez szükséges feltételeket biztosítják.

Orbán Viktor beszédében azt mondta, hogy az Európába vándorlók nem az itteni szokások szerint szeretnének élni, hanem a saját életüket szeretnék folytatni, csak mindezt az európai emberek életszínvonalán. A kormányfő szerint a migránsok ugyanakkor áldozatok is, méghozzá az embercsempészeké, valamint az őket csalogató politikusoké. – Értjük őket, de nem engedhetjük be őket. A nemzetközi jog nem írja elő a nemzeti öngyilkosságot – tette hozzá.

A miniszterelnök szerint Európa jobban járt volna, ha nem támadja a magyar megoldásokat, amelyekről – állítása szerint – bebizonyosodott, hogy hasznosak és működőképesek, ezért egyre több ország veszi át azokat.

Orbán Viktor szerint a migránsokkal együtt terroristák is jöttek Európába, de Magyarország bebizonyította, hogy megálljt lehet parancsolni a bevándorlásnak. – Ehhez elszántság és olyan emberek kellenek, mint önök, akik az életüket is hajlandók kockáztatni – fogalmazott, hozzátéve, hogy a képzés során hasznos tudást kaptak a parancsnokoktól, de a legfontosabb tulajdonságot, a bátorságot, otthonról hozták. Ez szerinte Magyarországon történelmi tulajdonság.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a határokra nehezedő nyomás nem szűnik meg a későbbiekben sem, ezért kormány számára kiemelt nemzetbiztonsági ügy a határvédelem.

– Nekünk kell megvédeni saját magunkat. Mindig jobb arra számítani, hogy nem lehet nekünk ártani, mint arra, hogy nem akarnak – mondta.

Az ünnepségen részt vett Pintér Sándor belügyminiszter, valamint Simicskó István honvédelmi miniszter is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »