Operatív törzs: egyelőre nem jött szóba semmilyen korlátozó intézkedés

Operatív törzs: egyelőre nem jött szóba semmilyen korlátozó intézkedés

Láng-Bognár Kinga, rendőr őrnagy a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs szóvivője csütörtökön délután kettőkor közölte a legfrissebb, 13 órai adatokat.

 • Eszerint a világon 82.171 regisztrált betegségről tudnak, Európában ez a szám 510 darab, Magyarországon 0. A járványban elhunytak száma világszerte 2801 fő, közülük 14-en Európában. A felépültekről is van adat: 30.129-en gyógyultak meg, köztük 44-en az öreg kontinensen (Magyarországon mindkét esetben nullán áll a számláló).
 • Kiderült, hazánkban 18 főt tartanak karanténban, 3366 főt ellenőriztek eddig a repülőtereinken, ma eddig 287 főt. 
 • Kínából közvetlenül, vagy átszállással 1630-an érkeztek a járvány kitörése óta, de ma még senki. 
 • Arról is van kimutatás, hogy hány ember nem akart visszamenni a saját országába a fertőzés miatt: 5 kínai állampolgár van maradt a járvány miatt Magyarországon.

  Magyarországon nincs kimutatható fertőzés

  Hírdetés

  – szögezte le a szóvivő. 

  Láng-Bognár Kinga hangsúlyozta továbbá azt is, hogy

  az egészséges embereknek nem kell szájmaszk.

  Egyébként a készleteket a debreceni fogvatartottak már gyártják, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ pedig megkezdte azok kiszállítását a gyógyszertárakba. 

  Kérdésre válaszolva közölte, az Operatív Törzsnél egyelőre semmilyen korlátozó intézkedés nem jött szóba, nem kell bezárni iskolát, rendezvényt, de még településeket sem. 

  A felvásárlások miatt esetlegesen kialakuló áruhiány nem a Törzs kompetenciája – árulta el a Láng-Bognár Kinga -, hanem az Innovációs Minisztérium alá tartozik a kérdés. Sőt, a háziorvosok védőeszközökkel való ellátása sem az ő feladatuk. 


  Forrás:alfahir.hu
  Tovább a cikkre »