Operatív törzs: 7,7 millió hitelszerződést érint a moratórium – cikkünk frissül

Operatív törzs: 7,7 millió hitelszerződést érint a moratórium – cikkünk frissül

Tovább nő a koronavírus-fertőzöttek és -halottak száma is, így az operatív törzs hétfőn is tájékoztat – élőben itt olvasható, és az InfoRádióban hallható.

15-tel több lett hétfőre a regisztrált fertőzött, 5 koronavírusos megint meghalt, így az elcsípett fertőzésszám Magyarországon 3756, és már 491-en meghaltak. Tempósan nő viszont a gyógyultak száma is (1711), így már csak 1554 aktív fertőzöttről tudni, közülük 28 beteg van súlyos állapotban.

Az operatív törzs hétfő reggel is összeült, hogy az állapotjelentés elkészüljön, erről tájékoztattak hétfőn a szokásos időpontban.

Tállai András PM-miniszterhelyettes, NAV-államtitkár a tájékoztatón elmondta, időben megtörténtek a gazdaságvédelmi intézkedések, ezek közül kiemelkedik a hiteltörlesztési moratórium; a fizetésre kötelezett felfüggesztheti év végéig a törlesztést, ami “a világon egyedülálló lehetőség”.

Hírdetés

“7,7 millió hitelszerződés érintett és 15 ezer milliárd forintnyi hitelállományt. A tartozók 40 százaléka továbbra is törleszt, ez azt jelenti, hogy a többség élt a kormány adta lehetőséggel. A jelenlegi adatok szerint a moratórium év végéig kifutó összege 2 ezer milliárd forint, ennyi marad a lakosságnál és a cégeknél” – sorolta a számokat.

A megtakarított pénz így munkahelyeket tart meg és a fogyasztás volumenét is fenntartja – mondta még.

Cikkünk frissül.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »