Nyugaton többnyire napos időnk lesz, Közép-Szlovákiában árvízriasztás van érvényben

Nyugaton többnyire napos időnk lesz, Közép-Szlovákiában árvízriasztás van érvényben

Közepesen felhős, az ország középső és keleti felében továbbra is túlnyomóan borult időre számíthatunk. Nyugaton a napsütésé lesz a főszerep. A nappali csúcshőmérséklet 10-15 fok között alakul.

Pozsonyban és Léván 9, Dunaszerdahelyen 8, Komáromban 10, Nagykürtösön, Rimaszombatban és Rozsnyón 12, Kassán és Nagymihályon 14, Királyhelmecen 14 fok körül alakul a nappali csúcs.

Több járásban árvízriasztás van érvényben. A Liptószentmiklósi és a Breznóbányai járások mellett a Rozsnyói járásban is harmadfokú figyelmeztetés van érvényben, a Rimaszombati, Nagyrőcei és Gölnicbányai járásokban másodfokú, Kassán és környékén elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Hírdetés

A Rozsnyói járásban a Muránypatak áradása okozhat problémákat. A Szlovák Hidrometeorológiai intézet adatai szerint 260 cm-esre emelkedett a patak szintje az elmúlt napok csapadékmennyisége miatt, itt harmadfokú árvízkészültséget rendeltek el. A Sajó vízszintje 371 centiméteresre emelkedett. A Hernád hernádzsadányi szakaszán a vízszint 300 centiméter. Mindkét utóbbi helyszínen elsőfokú árvízriasztás van érvényben.

A legkeletibb járásokban továbbra is csapadékos idő várható.

SHMU.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »