Nyomozni fognak a mohácsi polgármester ellen álhírterjesztés gyanújával

Nyomozni fognak a mohácsi polgármester ellen álhírterjesztés gyanújával

Közveszéllyel való fenyegetés – ez a jogi szakzsargonban használt kifejezés az álhírek terjesztésére – miatt elrendelték a nyomozást Csorbai Ferenc, Mohács jelenlegi, MSZP-s polgármesterével szemben -közölte a Pécsi Újság.hu-val a megyei rendőr-főkapitányság.

Csütörtökön feljelentést tett egy budapesti magánszemély, azt követően, hogy Mohács polgármestere, Csorbai Ferenc közleményt adott ki annak kapcsán, hogy a Duna-parti városban is regisztráltak egy koronavírusos megbetegedést. A település vezetője kijelentette, hogy Mohács úgynevezett “coronaria gócponttá” vált.

Müller Cecília országos tisztifőorvos azonban vasárnapi sajtótájékoztatóján cáfolta ezt az állítást.

Másnap, vasárnap tartott sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos, Müller Cecília elmondta, hogy nem felel meg a valóságnak az a közlés, hogy Mohácson gócpont alakult ki, hiszen a koronavírusos betegek száma – az ország gyakorlatilag egész területén – egyenletesen oszlik el.

Hírdetés

A tisztifőorvos hozzátette, hogy amennyiben gócpont keletkezne, arról elsőként a hatóság értesül majd.

Az országos tisztifőorvos a tájékoztatón azt is közölte, természetesen figyelik a járványügyi adatokat, minden nap pontosan meghatározzák, hol laknak olyan emberek, akiknél pozitív a teszt. Ha pedig felfedeznek egy gócpontot, azonnal meghozzák a szükséges intézkedéseket.

– hangsúlyozta Müller Cecília.

A Baranyai Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a lapnak közölte, hogy a Mohácsi Rendőrkapitányság feljelentés alapján nyomozást rendelt el közveszéllyel fenyegetés miatt, azonban kérte kizárását, az eljáró szerv kijelölése folyamatban van.

Mohácson a szocialista Csorbai Ferenc egyedüli jelöltként indult a tavalyi önkormányzati választáson, mivel meghalt a fideszes polgármester, Szekó József, néhány nappal a választás előtt. Csorbai nem volt hajlandó visszalépni, hogy új választást írhassanak ki, és legyen választási lehetősége a mohácsiaknak. Végül a 15 ezer szavazásra jogosult mohácsi közül 1800 körüli fő szavazott Csorbai Ferencre. Ellenben bekerült az urnákba 4000 érvénytelen szavazat. A helyi Fidesz akkor azt mondta, a választók akaratának kinyilvánítása ezzel egyértelművé vált.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »