Művészeket vinne magával az űrbe az első holdturista

Művészeket vinne magával az űrbe az első holdturista

Mint elmondta, ezek a művészek így

“inspirálhatnák a mindannyiunkban élő álmodozót”.

A 42 éves Mezava a tervek szerint a még fejlesztés alatt álló Big Falcon Rocket (BRF) nevű rakétával tesz majd egy fordulót a Hold körül, amelyet mintegy 200 kilométerre fog megközelíteni.

Elon Musk, a cég alapítója azt nem árulta el, hogy mennyibe kerül az út, csak annyit mondott, hogy Mezava rengeteg pénzt fizet, amit a BRF fejlesztésére fordítanak. Hozzáfűzte: Mezava bátorságot, eltökéltséget és kalandvágyat mutatott, amikor önként jelentkezett.

“Nem akarok egyedül átélni egy ilyen fantasztikus élményt”

Hírdetés

– mondta Mezava. Hozzátette: gyakran tűnődik azon, vajon az olyan művészek, mint Basquiat vagy Andy Warhol mit alkottak volna, ha elutazhattak volna az űrbe.

Mezava nem árulta el, ki áll az űrutazás vendéglistáján, de újságírói kérdésre elmondta, gondolkodik azon, hogy elhívja Elon Muskot.

“Talán mindketten ott leszünk a gépen”

– reagált mosolyogva Musk.

A cégalapító elmondta, a BRF folyamatos fejlesztés alatt áll és több legénység nélküli kilövést fognak végezni, mielőtt utas kerül a fedélzetre. A 118 méteres, újra felhasználható rakétának külön utasszállító hajója lesz, ez a fejlesztés várhatóan ötmilliárd dollárba kerül.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »