Mr. Bean szerint vicces volt postaládákhoz hasonlítani a burkás nőket

Mr. Bean szerint vicces volt postaládákhoz hasonlítani a burkás nőket

Boris Johnson a konzervatív Daily Telegraphban írt nemrég egy cikket, amiben pont azt fejtegette, hogy szerinte nem kellene tiltani Európában a muszlim nők arcát és testét eltakaró ruházatokat, ahogyan azt a dánok törvénybe foglalták.

Ám ez mitsem számít, ha aztán hozzátette, hogy a nikábot vagy burkát viselő muszlim nők úgy néznek ki, mint a postaládák meg a bankrablók.

Hírdetés

A giga-szuper felháborodás miatt a kormányzó Konzervatív Párton belül vizsgálat indult, valamint Theresa May kormányfő is felszólította Johnsont, hogy kérjen bocsánatot, amire viszont ő nem hajlandó.

Itt lépett elő Rowan Atkinson színész, avagy Mr. Bean, aki a Times-nak írt levelében kiállt a politikus mellett, mondván minden vallásos vicc megsért valakit, így ezért nem lehet bocsánatot kérni.

A Telegraph úgy idézi, szerinte ő is sokat gúnyolódott különböző vallásokkal, de csak a rossz viccekért kell bocsánatot kérni, a Johnson-féle postaládás hasonlat viszont tetszett neki, az vicces, úgyhogy szerinte nincs miért bocsánatot kérni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »