Megvették a Honvédot, 5-8 évig egyetlen forint haszonnal sem számolnak

Megvették a Honvédot, 5-8 évig egyetlen forint haszonnal sem számolnak

Az új tulajdonosi duó “érzelmi kérdésként” tekint a kispesti labdarúgóklub megvásárlására, amire egy “véletlen beszélgetés” adott lehetőséget.

Sportigazgatói poszt, új szponzorok, több pénz, bajnokesélyes csapat – hosszú távon magyar focistákkal. Ezek a Budapest Honvéd új tulajdonosainak, Bozó Zoltánnak és Mendelényi Dánielnek a tervei.

“Egy véletlen beszélgetés során került tudomásunkra, hogy Hemingway úr értékesítené a klubot, ez bő másfél évvel ezelőtt volt” – idézte fel Bozó Zoltán, aki korábban vízilabdában, teniszben utazott befektetőként.

Mendelényi Dánielnek kosaras múltja van – és magyar-kínai gazdasági ügyekért felelős kormánybiztos volt -, de átnyergelt a focira, amire idő közben született gyermekei mellett azért nem sok ideje maradt.

“Érzelmi oka van annak, hogy itt ülünk” – tette hozzá a maga oldalát a Digisport tévé stúdiójában a másik befektető.

Bozó Zoltán – aki 2014-ben a kormánypártok szentesi polgármesterjelöltje volt, közben sikeres vállalkozó – szerint is elhivatottság kell, hogy valaki a magyar fociba fektessen, hisz

hasznot nemigen fog belőle látni 5-8 éven belül.

Hírdetés

Ugyanakkor a Honvéd szerinte egy “gazdaságilag stabil klub” lett az előző tulajdonos alatt, különleges módon nyereséges is. “Ezt az ars poeticát szeretnénk mi is követni, visszaforgatni a klubba a keletkező nyereséget” – tette hozzá.

Mendelényi Dániel szerint először szakmai átvilágítás jön a klubnál, a szakma fog összerakni egy költségvetést, amit aztán a befektetőkkel kell megbeszélni.

Új befektetőként azért Bozó Zoltán fel van arra készülve, hogy a játékosok igényei “el fognak szállni”, de “többletforrás többletteljesítményhez párosulhat csak” – egyértelműsítette.

Az idei szezonnal kapcsolatban viszont már nincsenek komoly szakmai elvárások, annak ellenére sem, hogy a Honvéd akár még dobogós is lehet, illetve a Magyar Kupában is bebiztosíthatja az Európa-liga-indulást.

A szakmai stáb későbbi összeállítását “idő előtti kérdésnek” nevezte.

A tulajdonostársak 20 éve dolgoznak együtt és barátok is, egyenrangú felekként képzelik el a futballklub vezetését.

A Kispest Honvéd korábbi nevet nem ígérik visszaadni a klubnak.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »