Megtalálták a Gangeszba fulladt szabadulóművész holttestét

Megtalálták a Gangeszba fulladt szabadulóművész holttestét

Megtalálták a holttestét a Gangeszban annak az indiai férfinak, aki Harry Houdini híres víz alatti szabadulását akarta megismételni – jelentette kedden a helyi rendőrség.

Megerősítették, hogy a férfi megfulladt a mutatvány végrehajtása közben. “Holtteste a baleset helyszínétől nagyjából két kilométerre sodródott a partra, rokonai hétfő éjjel azonosították” – mondta el telefonon az illetékes kolkatai rendőrség egy munkatársa.

“Kezeit már kiszabadította, a lábain azonban még ott volt a lánc és a kötél” – tette hozzá.  A 42 éves Csancsal Lahiri, művésznevén Mandragóra mágus vasárnap kísérelte meg a mutatványt, daru engedte összekötözött kézzel-lábbal a folyóba Kalkuttában.

Hírdetés

Azonnal a keresésére indultak a rendőrök, miután a a parton álló nézők hiába várták, hogy felbukkanjon a vízből. A helyi lapok szerint a mágus nem tette meg a megfelelő a biztonsági intézkedéseket a kockázatos mutatvány előkészítésekor.

A merülés előtt Lahiri elmondta, hogy 21 évvel ezelőtt már végrehajtotta ugyanezt a mutatványt ugyanott. “Egy üvegkabin belsejében voltam leláncolva, a Hovrah hídról
dobtak a folyóba. 29 másodperc alatt szabadultam ki” – magyarázta a mutatvány előtt az AFP-nek.
Elismerte, hogy ez alkalommal nehezebb dolga lesz. “Ha sikerül kiszabadulnom, csoda lesz. Ha nem sikerül, tragédia” – tette hozzá.

Lahiri 2013-ban már megpróbálta megismételni a szabadulást a Gangeszba engedett dobozból, de a kísérlet botrányba fulladt, mert a közönség észrevette az ajtót a szerkezeten.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »