Meglepődött a Fradi edzője

Meglepődött a Fradi edzője

Szerhij Rebrov szerint korlátozni kellene a külföldi labdarúgók létszámát a magyar bajnokságban.

A héten jelentette be a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy a következő idénytől több változást is bevezet az OTP Bank Ligában és a magyar futballban. Ezek egyike, hogy eltörlik a légióskorlátot, vagyis az összes csapat szabadon foglalkoztathat bármennyi külföldit.

Szerhij Rebrov, az FTC vezetőedzője azt mondta: szerinte kellene limitet szabni, de ezzel együtt megérti a döntés hátterét, hogy így szeretnék elérni, hogy a legjobb klubcsapatok sikeresek legyenek a nemzetközi porondon.

„Azzal együtt, hogy az MLSZ minden döntését elfogadom és tiszteletben tartom, kicsit meglepett ez az újítás. A Ferencváros és a Mol Fehérvár azért küzd, hogy megnyerje a bajnokságot, és utána a nemzetközi porondon is megállja a helyét. A célok eléréséhez muszáj körülnéznünk a piacon, keresni azokat a játékosokat, akik jobbak az azonos poszton szereplő magyaroknál. Hosszú távon viszont minden együttesnek az a célja, hogy a legjobb magyar játékosok szerepeljenek az NB I-ben. Nem tudom, igazam van-e, de szerintem az itteni szurkolók inkább a magyar játékosokat és az akadémiákról kikerülő tehetségeket szeretnék látni, nem a légiósokat. Ha Dinamo Kijev-meccset néznék, nekem sem tetszene, ha egyetlen ukrán futballista sem kapna helyet a kezdőben.

Hírdetés

Ezzel a döntéssel az erősebb magyar csapatoknak kedveztek, mert a kisebb egyesületek eddig sem támaszkodtak annyira a légiósokra”

– fejtette ki a Nemzeti Sport beszámolója szerint.

A Fradi edzőjét a videóbírós rendszer bevezetéséről is kérdezték.

„A futball ma már üzlet, vagyis minden tévedésnek nagy jelentősége lehet. Minden újítást észszerűnek tartok, amely igazságosabbá teszi a labdarúgást, és segíti a játékvezetőket abban, hogy a lehető legjobb döntést hozzák meg.”

Az éllovas FTC szombaton este a Mol Fehérvárral találkozik a bajnokság rangadóján.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »