Megjelent Oli Steel Választott magány című könyve

A  jelenleg Marosvásárhelyen élő, ám korondi származású Oli Steel eddig versírásban, dalszövegírásban illetve dalszerzésben mutatta meg leginkább tehetségét. A napokban azonban egy másik, eddig eltitkolt tehetségére lehettünk figyelmesek.

Ahogy kiderült, az elmúlt években regények írásával is próbálkozott. Első regénye „Választott magány” címmel jelent meg. Elmondása szerint a regény első fejezetét évekkel ezelőtt írta meg, aztán az írás háttérbe szorult, inkább a zenével foglalkozott. Valami mégiscsak motiválta és egy évvel ezelőtt befejezte a „Választott magány” írását, bár nem teljesen. Akinek tetszett a könyv annak jó hír lehet, hogy van tarsolyban folytatás…

Próbáltam faggatni Olit magáról a történetről, a szereplőkről, hogy mennyire ismerjük fel őt magát a szereplőkben, mennyire tette bele a saját életében megtörtént sztorikat, érzéseket. Ezeket a kérdéseket  nem teljesen válaszolta meg, bár elmondta, hogy van benne bőven saját, megélt érzés, illetve a szereplői mind megtalálhatóak a környezetében, csak éppen más a kinézetük és a nevük.

Az első könyvbemutató minenképpen Marosvásáhelyen történik meg, a helyszín és a dátum még nincs leszögezve. A továbbiakban Korondon illetve Székelyudvarhelyen kerül bemutatásra …

A „Választott magány” jelenleg megtalálható marosvásáhelyi, székelyudvarhelyi és csíkszeredai könyvesboltokban, meg természetesen az írónál, ha valaki mindenképp dedikált példányt szeretne.

Hírdetés

B. Emil

Krimi a javából – mondhatnánk első olvasásra Oli Steel Választott magány című könyvéről, de jobban belemélyedve kiderül, hogy ennél jóval több: egy nem mindennapi család története, szerelmi történet, sci-fi, mindez egy rendkívül izgalmas mozifilmre emlékeztető könyvben.

A főszereplőnőt „választott magányából” hazatérve nem az otthon nyugalma fogadja, hanem maga a káosz: szétesett család, hazugságok szövevénye és hátborzongató titkok.

„Valami elindult és nem tudtam megállítani”. És innen lavinaszerűen gördülnek az események, az olvasót szinte minden oldalon új és új meglepetés éri. Akárcsak a szereplők eleven és szellemes beszédstílusa, különösen érdekes a beszélő nevek használata is: Viktória, aki miközben legyőzi a félelmeit és a rémálmait, összefogja a családját; Stella, a csillag; Artúr, a lovagiasság és a férfias hűség megtestesítője; Bella, a szép.

Viszont a könyv legnagyobb erőssége a szereplők sokszínűségén és a titokzatos cselekménybonyolításon kívül a meghökkentően képszerű szóhasználat és a mindent átszövő sajátságos, fanyar humor.

Oli Steel remekelt.

Dénes Ildikó


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »