Matovič es Semjén pénteken reggel 8.00 órától feloldotta a korlátozásokat a szlovák–magyar határon

Matovič es Semjén pénteken reggel 8.00 órától feloldotta a korlátozásokat a szlovák–magyar határon

Nyitókép: Körkép.sk

Június 5-én, pénteken reggel 8.00 órától megszűnt minden korlátozás a szlovák–magyar határon.

Mindezt Igor Matovič szlovák kormányfő és Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes jelentette be a Medve-Vámosszabadi határátkelőnél péntek reggel.

Semjén Zsolt beszéde elején köszönetet mondott Igor Matovič kormányfőnek azért, amiért „bátor és korrekt gesztust tett a magyarság felé, amikor száz magyart meghívott és a szlovák-magyar történelmi sorsközösség jegyében egy baráti összejövetelt rendezett”.

Hírdetés

“A mi feladatunk az, hogy a szlovák-magyar sorsközösség jegyében a jövőnket együtt építsük, és ezért Magyarország nevében még egyszer köszönöm a miniszterelnök úrnak a gesztusát”

– mondta Semjén Zsolt.

„Köszönöm szépen azt a szabadságot, amit ma a két ország polgárainak adtunk. Köszönöm szépen mindenkinek, aki hozzájárul ehhez, Magyarország felelősségteljes hozzáállásának, hogy sikerült legyőzniük a járványt, és nem kell tőlük félnünk úgy, ahogy nekik se tőlünk”

– jelentette ki Igor Matovič kormányfő.

A sajtótájékoztatón Igor Matovič viccesen azt is megjegyezte, mivel már Magyarország területén voltak, ahol már nem kötelező a szájmaszk viselete, kormányfőként ez volt az első sajtótájékoztatója szájmaszk nélkül.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »