Magyarországot méltatta Ferenc pápa

Magyarországot méltatta Ferenc pápa

A szentatya hazánkban tanuló, üldözött keresztény fiatalokkal találkozott szerdán a Vatikánban.

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára az MTI-nek elmondta:

Az államtitkár örömmel számolt be arról, hogy a Szent Péter téren tartott szerdai általános kihallgatáson lehetősége volt bemutatni Ferenc pápának húszat azon ösztöndíjasok közül, akik a program keretében tanulnak Magyarországon.

A politikus elmesélte az egyházfőnek, hogy a magyar kormány milyen erőfeszítéseket tesz az üldözött keresztény közösségek megsegítéséért .

– hangsúlyozta Azbej Tristan, majd hozzátette:

Az államtitkár megjegyezte, a Vatikánban a fiatalokról zajló püspöki szinódus is alkalmat nyújt a figyelemfelhívásra, hogy a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon.

Hírdetés

– jelentette ki Azbej Tristan.

Ferenc pápa Magyarországon tanuló iraki, libanoni, pakisztáni, nigériai és egyiptomi fiatal keresztényekkel találkozott. A pápa körbevette magát a fiatalokkal, és kezébe fogta a magyar zászlót, így készített velük közös fotót a Szent Péter-bazilika előtt.          

Az öt fiatal nő és tizenöt fiatalember kedd este a Vatikán tőszomszédságában megnyitott Kereszt-tűzben, keresztényüldözés a Közel-Keleten című magyar kiállításon is részt vett, röviden beszámolva személyes életútjukról és közösségük sorsáról.

– mesélte egy fiatal iraki férfi.

Hazánkat dicsérte III. József Ignác antióchiai szír pátriárka is:

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »