Magával ragadó őszi pillanatok Gútán – természetfotók

Magával ragadó őszi pillanatok Gútán – természetfotók

Nyitókép: Laky Erzsébet

Nyugtató természet, borongós időjárás, őszi színkavalkád. Mindez egyben várja a látogatókat Gútán. Mi sem tudtunk ellenállni.

Az évszak hangulata kárpótolja az érdeklődőket a napsütés hiányáért. A nap alig-alig bújik elő a felhők mögül, a meleg színek azonban elfeledtetik az emberrel, hogy közeledik a hideg időjárás….

Európa leghosszabb fahídja Gútán található. Ez a 86 méteres híd vezet 8t bennünket a Kis-Duna holtágán az 1920 – 1945 között működő hajómalomhoz. Az építmény nemcsak a hozzá vezető fa átjáró miatt egyedi, hanem azért is, mert az ország kevés épen megmaradt hajómalmainak egyike.

A gútai malom tizenöt éve került jelenlegi helyére, ekkortól képezi a nemzeti kultúrális örökség részét is. Valójában működőképes, de a holtágban lévő állóvíz miatt nem használják. A létesítményben kisebb kiállítás is megtekinthető.

Az érdeklődők nagyon kellemes sétát tehetnek a hajómalom körül. Egy gyönyörűen kiépített környezetbe csöppennünk,. Nemcsak a színek, de a kiállított, múltidéző eszközök is elgondolkodtatják az embert. Kellemes időben akár még meg is pihenhet ott az ember a kialakított, látványos ülőhelyeken…

Hírdetés

Érdemes Gútára látogatni, mert nemcsak a látványosságok, de a település hangulata is különleges. Ehhez a víz nyugalma, a táncoló falevelek, a fás hangulat, s természet varázsa is hozzájárul.  De beszéljenek inkább a fényképeink!

Használjuk ki a természet adta lehetőségeket!

A hajómalomról, fahídról szóló ismertető forrása: hajozas.hu

Laky Erzsébet


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »