Letartóztatták a "szerediek" bűnszervezet két tagját

Letartóztatták a "szerediek" bűnszervezet két tagját

A Besztercebányai Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) vizsgálóbírója csütörtökön (december 12.) késő este elrendelte a "szerediek" bűnszervezet két tagja, M. J. és Z. Š. előzetes letartóztatását. Utóbbi két személy ellen bűnszervezet alapítása, fenntartása és támogatása miatt, valamint más bűncselekmények ügyében indult büntetőeljárás. A TASR hírügynökséget Katarína Kudjáková, az ŠTS szóvivője tájékoztatta pénteken.

A két személyt a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) egységei a Galántai járásban (okres Galanta) fogták el.

Kudjáková tájékoztatása szerint az előzetes letartóztatásra azért van szükség, mert fennáll a szökés, a tanúk befolyásolásának, illetve az újabb bűncselekmények elkövetésének veszélye. A bíró elvetette, hogy az előzetes letartóztatást pártfogó felügyelet helyettesítse, és nem vette figyelembe Z. Š. írásos fogadalmát sem. Az ítélet nem jogerős, a terheltek fellebbeztek. A fellebbezésről az SZK Legfelsőbb Bírósága hivatott dönteni.

Hírdetés

A rendőrség december 10-én tájékoztatott a közösségi hálón arról, hogy büntetőeljárás indult hat személy ellen bűnszervezet alapítása, fenntartása és támogatása, továbbá szándékos emberölés, illegális fegyvertartás, fegyverkereskedelem és súlyos testi sértés ügyében.
 

Két terhelt jelenleg előzetes letartóztatásban van. Marek Danihelt régóta keresik, európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. Marko Majstorovič szökésben van.

A rendőrség 2008-ban és 2009-ben elkövetett bűncselekmények ügyében indított eljárást. A bűnszervezet tagjai végeztek például Alojz Bórikkal Vágsellyén (Šaľa). Egy illegálisan tartott géppisztolyból nagyjából tíz lövést adtak le a férfira.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »