Krajniak a gyermekgondozási szabadság meghosszabbítását fogja javasolni

Krajniak a gyermekgondozási szabadság meghosszabbítását fogja javasolni

Nyitókép: Braňo Bibel

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter a legközelebbi kormányülésen a gyermekgondozási szabadság meghosszabbítását fogja javasolni.

„A szerdai kormányülésen szeretném beterjeszteni a gyermekgondozási szabadság meghosszabbítására vonatkozó javaslatot. Ennek az az oka, hogy sok anyuka számára befejeződik a gyermekgondozási szabadság, de a gyermekeiket nem tudják beadni az óvodába, illetve ők maguk sem tudnak visszalépni a munkahelyükre, mert azok be vannak zárva a lockdown miatt. Az ápolási díj (OČR) pedig továbbra is érvényben marad“

– magyarázta az RTVS 5 perc múlva 12 c. vitaműsorában.

Hírdetés

A munkaügyi miniszter azt is elmondta, hogy az ún. SOS támogatás elindításán gondolkodnak, hiszen előfordulhat, hogy valaki olyan specifikus élethelyzetbe kerül, amire ebben a válságos időben semmilyen standard segítségnyújtás nem vonatkozik.

Az országos teszteléssel kapcsolatban annyit mondott, a második általános tesztelés után kiértékelik az adatokat, hogy aztán a lehető legszabadabb rezsimben folytathassuk tovább az életünket.

„Ha ezt nem tesszük meg, akkor olyan hat hetes lockdown vár ránk, hogy az emberek még munkába se mehetnek. Erre a típusú lockdownra azokban az országokban került sor, ahol nem tudtak megbirkózni a betegséggel“

– tette hozzá Krajniak.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »