Követeket keresnek az erdélyi kastélyoknak

Követeket keresnek az erdélyi kastélyoknak

Munkájukkal, ötleteikkel segíthetik az erdélyi kastélyok és udvarházak sorsának jobbra fordítását mindazok, akik külső segítőként bekapcsolódnak a Kastély Erdélyben program működtetői csapatába. Szeptember első hetében tábort is szerveznek számukra.
Első alkalommal szervezik meg a Kastély Erdélyben program működtetői a Kastélykövet-tábort, a szeptember 1–8. között a Kolozs megyei Válaszúton tartandó rendezvény célja, hogy újabb érdeklődőket vonjon be az erdélyi kastélyok népszerűsítését, turisztikai körforgásba való bevonását célzó munkába.

Hírdetés

Ott tudnak lenni a rendezvényeinken, be tudják ajánlani a programot, eljönnek és velünk együtt gondolkodnak, hogy hogyan tovább, mi legyen a következő lépés” – fejtette ki a Krónikának a tábor alapötletét Fóris Réka projektfelelős, rendezvényszervező.

A program működtetői az elmúlt években több tábort is szerveztek, ahol ötletelés zajlott, és ezt a továbbiakban is próbálják továbbgörgetni. „De kell egy külső bázis, olyan emberek, akik friss ötletekkel jönnek, ami újabb lendületet ad a projektnek is.”

A munkába való bekapcsolódáshoz, a táborban való részvételhez nem szükséges előzetes szakmai tudás, tapasztalat, és korhatárbeli megkötés sincs. A lényeg, hogy a jelentkező legyen nyitott erre a munkára, érdekelje az erdélyi kastélyok sorsa. „Nyilván, aki eljön ide, van egyfajta affinitása, kötődése a kastélyokhoz, és ennél többet igazából nem is várunk” – árulta el Fóris Réka.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »