Koronavírus – Újabb szigorítások jönnek Magyarországon

Koronavírus – Újabb szigorítások jönnek Magyarországon

Orbán a videóban elmondta, hogy a járványügyi szakemberek szerint decemberben-januárban tetőzik majd a második hullám az országban. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a magyar egészségügyi rendszer felkészült, kellő mennyiségben állnak rendelkezésre felszerelések, kórházi ágyak, lélegeztetőgépek, valamint az ezek működtetéséhez szükséges orvosok és ápolók.

Elmondása szerint jelenleg mintegy 10 ezer kórházi ágy áll rendelkezésre, de ezek számát akár háromszorosára is tudják emelni szükség esetén.

Orbán több friss kormánydöntést is bejelentett. Ezek szerint fenntartják a beutazási korlátozásokat, miután úgy gondolják, hogy leginkább külföldről hurcolják be a vírust. A tömegközlekedésen és az üzleteken kívül a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben is kötelező lesz a maszkviselés.

Hírdetés

A kórházakban és nyugdíjasotthonokban fenntartják a látogatási tilalmat. Október elsejétől az iskolákba csak testhőmérséklet-mérés után lehet majd belépni – de csak a diákoknak és tanároknak lesz szabad a belépés.

A kormány döntése értelmében maximalizálták a tesztek hatósági árát. Eszerint 19500 forintnál nem kérhetnek el többet érte.

Visszavonásig a szórakozóhelyek csak 23 óráig lehetnek nyitva.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »