Koronavírus: csütörtökön 123 újabb fertõzöttet jelentettek be a hatóságok

Koronavírus: csütörtökön 123 újabb fertõzöttet jelentettek be a hatóságok

Az elmúlt 24 órában 123 új koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak a hatóságok, így Romániában eddig hivatalosan 1029-en fertőződtek meg a vírussal a járvány kezdete óta. Csütörtök délutánig a járvány 17 halottat követelt az országban, és 97 fertőzöttet nyilvánítottak gyógyultnak és engedtek haza.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport közleménye szerint 11-re nőtt azoknak a román állampolgároknak a száma, akik külföldön haltak bele a fertőzésbe. Jelenleg további 59 román fertőzöttről tudnak, akit külföldön kezelnek (44-et Olaszországban, 4-et Spanyolországban, 2-öt Namibíában, 2-öt Indonéziában, 3-at Franciaországban, és egyet-egyet Írországban, Nagy-Britanniában és Luxemburgban.

Az új romániai fertőzöttek életkora 7 és 87 év közöttire tehető. Csütörtökön 29 páciens állt intenzív terápiás kezelés alatt, közülük 23-nak súlyos volt az állapota.

Hírdetés

Az országban eddig 15.998 koronavírus tesztet végeztek el, ebből 823-magánlaboratóriumban.

A 2-es számú katonai rendelet érvénybe lépése óta már 548 személyt helyeztek hatósági karanténba, mert nem tartották tiszteletben a lakhelyi elszigetelődésre vonatkozó előírásokat.

Tizennégy, hatósági karanténban lévő személy elhagyta a karanténközpontot, ezért újabb 14 napra vesztegzár alá vonták őket.

Hírünket frissítjük!


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »