Kollár nem akart a Za ľudí-val kormányozni, de kitart a négypárti koalíció mellett

Kollár nem akart a Za ľudí-val kormányozni, de kitart a négypárti koalíció mellett

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök nem szívesen lépett koalícióra a Za ľudí-val, de mint állítja, nem volt választása. Mindez a tvnoviny.sk-n megjelent Na telo plus műsorban hangzott.

Kollár kiemelte, hogy jó, hogy 95 képviselői szavazatuk van a parlamentben a koalícióval, főleg hogy alkotmányos törvényeket is szeretnének elfogadni. A házelnök hangsúlyozta, hogy azt kívánja, maradjon meg a jelenlegi négyes koalíció. Szerinte egyébként a Matovič-kormány végigkormányozza majd a négyéves ciklust.

A műsorban Kollár elismerte, hogy a koalíció két hétig leginkább az ő diplomamunkájával foglalkozott ahelyett, hogy ennél jóval fontosabb dolgoknak szentelték volna figyelmüket.

“Igaz, hogy butaságokkal foglalkoztunk. Elfogadhattunk volna további törvényeket. Örülök, hogy ez az ügy már lezárult és dolgozhatunk tovább”

mondta Kollár, aki szerint pártja érdekében nem távozhatott a házelnöki posztról.

Hírdetés

“Nem lett volna, aki átvegye a helyem, miután ez a párt erősen rám fókuszál. A legközelebbi választásokon a párt biztosan megérezte volna, ha nem én vezetem”

Kollár kiemelte, hogy mindent meg fog tenni a 13. nyugdíjak teljesítése érdekében, majd kilátásba helyezte egyik fő kampánytémájuk, a bérlakásépítési-program teljesítését is. Szavai szerint ebben az ügyben már előkészítés alatt áll a jogi háttér, az építésügyi törvény módosítása.

“A kormányfőtől zöldet kaptunk a bérlakások kiépítésére”

mondta Kollár.

teraz.sk, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »