Kimentették egy kigyulladt teherhajó 27 fős személyzetét

Kimentették egy kigyulladt teherhajó 27 fős személyzetét

Kimentették hétfőre virradóra egy olasz zászló alatt hajózó, Hamburgból Casablancába tartó, kigyulladt teherhajó 26 fős személyzetét és egy utasát Franciaországtól nyugatra – jelentette be a térség tengeri mentőszolgálata.

A francia tengeri mentők vasárnap este nyolc óra körül kapták a riasztást a tengeri mentés római központjától, hogy a Grand America nevű, 214 méter hosszú teherhajó segítséget kér.

A hajó kapitánya ezt megelőzően jelentette, hogy tűz ütött ki a fedélzeten, amikor a jármű 262 kilométerre délnyugatra volt Penmarch francia tengerparti várostól. A kapitány először azt közölte, hogy a tüzet sikerült megfékezni, és folytatják útjukat La Coruña spanyol kikötővárosig, de éjfél előtt már arról tájékoztatta a mentési központot, hogy rosszabb lett a helyzet, több konténer ég, és a hajó nem tudja folytatni az útját. Hajnali két órakor a legénységnek mentőcsónakba kellett szállnia.

Hírdetés

A római mentőközpont a legközelebb lévő, Argyll nevű brit hajót küldte a helyszínre, és ez felvette fedélzetére a 27 embert, akik sértetlenül vészelték át a balesetet.

A szélerősség óránként 29-38 kilométeres a térségben, a hullámok pedig 2,5 és 4 méter közöttiek – tették hozzá a hatóságok.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »