Jubilál a párkányi fORMAfEST!

Jubilál a párkányi fORMAfEST!

Kerekes Band, Jóvilágvan, RageAgainst The Machinetribute koncert a Subscribe-tól, irodalom, színház és kígyórajzolás a legfORMÁSABB fesztiválon, a párkányi Duna-parton. A csodás panoráma mellett minőségi alternatív zenék, közösségi tábortűz, kézműves-foglalkozások, úti beszámoló és felvidéki sci-fi vár minden érdeklődőt a X. fORMAfEST-en!

A párkányi Jóvilágvan zenekar tizedszer rendezi meg alternatív minifesztiválját,

Megcsodálhatjuk Izrael Ráchel és Guzsák Klaudia grafikáit, Pintér Renáta és Gocník Barbara installációit. Pénteken este (augusztus 7.) 18 órától az akkorra már kétkötetes Mucha Dorka és a József Attila-díjas Hizsnyai Zoltán írói világába kukkanthatunk be. Este a Mayberian Sankülotts, az idén 25. éves, kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band, és a sámán-transz-folk fiatal felvidéki képviselője, a Varkocs ad koncertet, éjfél után pedig Vinnie Lonely pörgeti a lemezeket.

A szombati nap (augusztus 8.) a már hagyományos kígyórajzolással veszi kezdetét, amikor a fesztiválozók és kisgyermekes családok rajzolnak krétakígyót a Mária Valéria hídra. Az akció 14:30-kor indul a híd esztergomi hídfőjétől. Krétát és frissítőt a szervezők biztosítanak. A hídon áttekeregve kézműves-foglalkozások várják a kicsiket, Szebellai Mátyás úti beszámolóját hallgathatjuk meg 10 héten át tartó afrikai kalandjairól, majd Matusek Attila előadásában színházi élményben lehet részünk.

A Pillanat, amely kilóg az időből egy felvidéki sci-fi Majorán Hektor fizikusról, aki egyedül marad a Földön, miután a föld lakossága és minden élő szervezet egy szempillantás alatt teledeportál egy másik bolygóra. A szombati koncertélményekről a GorloVolka, a fesztivált rendező Jóvilágvan és a Subscribe gondoskodnak, utóbbi Rage Against The Machine-dalokat ad majd elő. A hajnalba a Pleasure Voyage livesetje simít majd bele.

Hírdetés

A fesztivál 0. napján, augusztus 6-án, csütörtökön közösségi tábortűzre, ismerkedésre várnak mindenkit a szervezők, a ropogó tűz mellett Noémo ad egy szál gitáros koncertet. Az eseményre jegyek a helyszínen válthatók. A kétnapos jegy (péntek, szombat) 12 euróba, a napijegy 10 euróba kerül.

– húzta alá Bokor Réka főszervező.

A jubiláló fORMAfESTRE mindenkit szeretettel várnak augusztus 6. és 8. között a párkányi Duna-partra, a Komp kávézó mögötti területre, a Duna-parti sétányra.

A csütörtöki program ITT található, a pénteki program ITT tekinthető meg, a szombati pedig ITT érhető el.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »