Jóval több pénz jut kultúrára és sportra Nagyszombat megyében

Jóval több pénz jut kultúrára és sportra Nagyszombat megyében

Nagyszombat megye Jozef Viskupič megyefőnök javaslatára megnöveli a kultúrára, sportra és szociális és egészségügyi projektekre szánt keretet.

Jozef Viskupič még januárban azt nyilatkozta, hogy szeretné megnövelni a támogatási keretet, valamint egyszerűsíteni a pályázást, mindezt 2019-re látta realizálhatónak. Úgy látszik, hogy közben sikerült úgy alakítani a megyei költségvetést, hogy már idén emelt összegű támogatási keret álljon rendelkezésre.

A tervek alapján 1 euró/főre növelik a keretösszeget, ami azt jelenti, hogy mind a három programra 190 ezer, összességében 570 ezer eurót különítenek el.

Több változás is lesz

Az eddig gyakorlattól eltérően megszüntetik a mindenkire vonatkozó 50 %-os önrészt a pályázat költségvetésében, helyette a településeknél 20 %, a nonprofit szervezeteknél és egyéb pályázóknál 5 % lesz a kötelező önrész nagysága.

Hírdetés

Ezen felül az eddigi 200 eurós alsó határt megemelik 500 euróra, ami azt jelenti, hogy nyertes pályázat esetén legkevesebb félezer eurót odaítél a megye a pályázónak. Ugyanakkor eltörlik a felső határt a támogatásoknál, így a szervezetek és települések némileg nagyobb volumenű pályázatokat is beadhatnak.

– nyilatkozta az új javaslattal kapcsolatban Jozef Viskupič megyefőnök.

A javaslatról február 14-én fog tárgyalni Nagyszombat megye képviselőtestülete, a pályázatok ezt követően kerülnek kiírásra. Viskupič idén már a megye több városába is ellátogatott, ahol a járások polgármestereivel találkozott. Legutóbb Dunaszerdahelyen Berényi József megyei alelnök megerősítette, hogy a megye két magyar járása – a fenti támogatásokon kívül – az iskolaügy, kultúra és szociális jellegű kiadások tekintetében a tőkekiadások 40 százalékát kapja.

teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: Nagyszombat megye facebook-oldala


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »