Johannis: órákon belül megkaphatja az engedélyt a katonai járványkórház

Klaus Johannis államfő és Ludovic Orban miniszterelnök szombat délben meglátogatta azt a katonai járványkórházat, amelyet Bukarest mellett építettek fel az elmúlt napokban konténerekből és sátrakból.

A látogatás után az államfő közölte: órákon belül meglesznek a hatósági jóváhagyások a kórház elindításához. Azt tervezik, hogy a kevésbé súlyos eseteket fogják majd e kórházban kezelni. Az elnök szerint Románia készen áll, hogy a lehető legjobban kezelje ezt a járványt.

Hírdetés

Azt ígérte, hogy a járvány lejárata után, “vérvizsgálatot” készítenek a teljes romániai egészségügyi rendszerről, és minden intézkedést megtesznek annak érdekében, hogy rendelkezzünk minden eszközzel, akár járvány, akár katasztrófa kezelésére szükséges.

Kijelentette: arra készülnek, hogy az elkövetkező napokban növekedni fog a fertőzések száma az országban. Hozzátette: a hatóságok felkészültek, de rendkívül fontosnak tartotta az állampolgárok felkészültségét, és kérte, hogy mindenki kerülje a személyes találkozásokat, hogy együtt győzhessék le a járványt. (mti/agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »