Itthon a veronai buszbaleset egyik sérültje

Hazahozták a veronai buszbaleset egyik sérültjét. A 40 év körüli férfi súlyosan megégett, állapota stabil, de műtétek sorozata vár még rá, nagyon hosszú lesz a felépülése. A másik Olaszországban ápolt sérült hazaszállításáról jövő héten dönthetnek.

Nem sokkal két óra után érkezett a Liszt Ferenc repülőtérre a veronai buszbaleset sérültjét szállító kisgép. A beteget mentőautóval szállították a Honvédkórházba. Az intézmény orvos igazgatója szerint a sérült állapota stabil, beszélni is lehet vele, de nagyon hosszú lesz a felépülése.

„Ő egy 40 év körüli férfi, aki a legsúlyosabban megégett a sérültek közül, közel 60 százalékos égési sérülése van, elkezdődött már kint a műtéti sorozata, nagy valószínűséggel ezt fogjuk folytatni itthon is” – közölte a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ orvosigazgatója.

A Honvédkórházban a buszbaleset még két sérültjét ápolják, főként égési sérülések miatt. Az állapotuk jó, több műtéten is átestek. A következő napokban döntenek arról, hogy szükség van-e további beavatkozásokra. Olaszországban már csak a buszsofőrt ápolják. Hazaszállításáról várhatóan jövő hét elején döntenek.

„Egyre csökkent a Veronában még ápolt sérültlétszám. A fejsérülést szenvedett sérültünk állapotában annyiban sajnos nincs változás, hogy továbbra is mesterséges kómában van, állapota ugyan stabil” – így Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A januári 16 halálos áldozattal járó baleset miatt felmerülő szabályozási kérdésekről a kormány egy hónapos online konzultációt indít. A sítáborból hazatérő gimnazisták busza egyelőre tisztázatlan okból ütközött Verona mellett az autópálya szalagkorlátjának, egy oszlopnak csapódott és kigyulladt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »