Iszlamista migráns képével üdvözlik az embereket egy svéd város határában

Iszlamista migráns képével üdvözlik az embereket egy svéd város határában

Gävle városának a bejáratánál a település baloldali vezetése kihelyeztetett egy elektronikus üdvözlőtáblát, amin egy olyan hidzsábot viselő migráns hátterű nő látható, aki kapcsolatban áll a szélsőséges Muszlim Testvériséggel, korábban pedig egy szalafista irányítás alatt lévő mecsetben dolgozott. Az eset nagy botrányt váltott ki.

A 75 ezres lakosságú Gävle városa Svédország középső részén található, és Gävleborg megye székhelye. Már hosszú évtizedek óta a bevándorláspárti szociáldemokraták vezetik a települést.

Ez meg is látszik Gävle arculatán, ugyanisa szociáldemokrata többségű helyi önkormányzat kihelyeztetett a település bejárata elé egy olyan üdvözlőtáblát, amin egy Suzan Hindi nevű, iszlám vallású, migráns hátterű nő látható.

Hírdetés

Később kiderült, hogy Suzan Hindi kapcsolatban áll az egyiptomi alapítású, szélsőséges nézeteket valló Muszlim Testvériséggel, korábban pedig egy szalafisták által Szaúd-Arábiából pénzelt mecsetben dolgozott, ahol szélsőséges nézeteket terjesztettek.

A bevándorlásellenes Svéd Demokraták (SD) egyik önkormányzati képviselője – aki egyben parlamenti képviselő is – Roger Hedlund kijelentette, hogy elfogadhatatlannak tartja a nők iszlám általi elnyomása egyik jelképének, a hidzsábnak a reklámozását. Ghazal Saberian, az SD másik önkormányzati képviselője – aki egyébként iráni származású, tehát első kézből tapasztalta meg a nők iszlám általi elnyomását – sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a baloldal nem érti, mit jelent a hidzsáb.

Arra is felhívta a baloldali politikusok figyelmét, hogy a húga Iránban jelenleg is börtönben van, mivel nem volt hajlandó eltakarni az arcát, amikor elment egyszer sétálni.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »