Interkulturális tábort szervezett a Gyulafehérvári Caritas

Interkulturális tábort szervezett a Gyulafehérvári Caritas

Negyedik alkalommal szervezte meg a Gyulafehérvári Caritas az interkulturális gyermektábort Ozsdolán július 1-5. között. Az immár hagyománynak számító nappali táborban összesen 60 olyan ozsdolai elemi iskolás gyermek vett részt, aki még a tanév vége előtt egy-egy rajzzal jelentkezett.

Az idei tábornak két újdonsága is volt: a különböző kis- és nagycsoportos játékok, vetélkedők és kézműves foglalkozások mellett a programban nagy szerepet kapott a zene és a közös éneklés. A tábor családi rendezvénnyel zárult, amelyen a kicsik előadták azokat énekeket, kisebb táncprodukciókat, amelyeket a tábor alatt tanultak.

A program kidolgozásában és megvalósításában 19 önkéntes segített a szervezőknek. Az önkéntesek többsége ozsdolai fiatal volt, a Kun Kocsárd Általános Iskola tanulói. Jól összeszokott csapatként vettek részt az önkéntes munkában a tábor ideje alatt, hiszen már a tanév során több önkéntes akciót is szerveztek a faluban a fiatalok és a helyi közösség igényeire építve, a Gyulafehérvári Caritas égisze alatt működő DARE Regionális program Gyermekparlamentjének keretében.

Hírdetés

A tábor főszervezője a gyulafehérvári Caritas ozsdolai Nappali Központja volt, amely iskolaidőben foglalkozásokat biztosít a Kun Kocsárd Általános Iskolába járó gyermekek számára, együttműködésben más, a szervezet által lebonyolított programokkal.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Gyulafehérvári Caritas

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »