Húzzuk fel a vitorlát! – Jubileumi táborra készülnek a pálferisek a Balaton partján

Húzzuk fel a vitorlát! – Jubileumi táborra készülnek a pálferisek a Balaton partján

Tizedik alkalommal rendezik meg a pálferis nyári tábort, ezúttal július 3. és 7. között Keszthely ad otthont a közösségépítő-önfejlesztő jellegű napoknak. Az önismereti, kulturális és egyéb programokból álló balatoni tábor utolsó estéjén Pál Feri atya mutat be szentmisét.

A tábort létrehozó közösség Pál Ferenc (Pálferi) lelkipásztor keddi mentálhigiénés előadásai körül alakult meg, emiatt a homogén katolikus közösségekhez képest jóval nyitottabb a más felekezetekhez tartozó keresztények és a keresők felé egyaránt, sok önkéntes is közülük kerül ki. Bár Pálferi decemberben befejezte tizennyolc éve tartó előadásait, a szervezők és önkéntesek nagy része egyben maradt, és továbbra is időről időre tartanak programokat, így a nagy sikerű nyári tábort is megrendezik.

A tábor célja, hogy élménydús, színvonalas programokkal megtöltött, mégis kötetlen, több napos együttlétben összehozza a Pálferi szellemiségéhez vonzódó, hasonlóan gondolkodó középkorú embereket. A keddi alkalmak megszűnésével – melyek teret adtak a pálferis közösség rendszeres találkozására – még nagyobb igény van arra, hogy a Pálferi köré szerveződött közösség és közönség tagjai találkozhassanak egymással. Bár a résztvevők nagy része budapesti, többen érkeznek vidékről, így ők is találkozhatnak egymással, lehetőséget adva újabb, vidéki pálferis kisközösségek születésére is. A közös élmények során új ismeretségek alakulnak, barátságok mélyülnek el és – nem rejtett célként – párkapcsolatok is szövődhetnek.

A több mint kétszázötven fős táborba leginkább a harmincas, negyvenes éveikben levőket várják, akik a lazítás és pihenés mellett önmaguk építését, lelki felvértezését is fontosnak tartják. Az idei téma: Húzzuk fel a vitorlát! Merre tart életed hajója?. A résztvevők útkeresésének segítése éppúgy beletartozik ebbe, mint az, hogy egy szélesebb, társadalmi jellegű útkeresésbe is bevonják az érdeklődőket. Mit kezdünk a minket körülvevő környezettel, hogyan viszonyulunk a többi emberhez? A tábor előadói – Limpár Imre tréner, tanácsadó szakpszichológus és Dúll Andrea környezetpszichológus – is ebben segítik majd a jelenlevőket.

Hírdetés

A táborozók napközben a hagyományoknak megfelelően mintegy negyvenfős csoportokra oszlanak: kirándulásokon, kulturális és sportprogramokon, illetve még tovább bontva – főképp önismereti jellegű – workshopokon vesznek részt. Így senki nem veszik el a nagy tömegben, még akkor sem, ha ismerősök nélkül érkezik.

A környezettudatosság részeként idén zöld programot is hirdettek a szervezők: arra kérik a résztvevőket, ne hagyják otthon a kulacsukat. „Keszthelyen híresen jó a víz, mi pedig szeretnénk csökkenteni a hulladék PET palackok számát” – írják a rendezvény honlapján található felhívásban.

Forrás: Pálferi.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »