Hóvihar, jégeső és orkánerejű szél pusztít az Egyesült Államok középnyugati vidékein

Hóvihar, jégeső és orkánerejű szél pusztít az Egyesült Államok középnyugati vidékein

A tavaszi meleg időjárásnak köszönhetően már zöldellő-virágzó középnyugati államokat most ismét vastag hótakaró borítja, a szél és a köd pedig a közlekedést nehezíti. A déli Louisiana államban a mostoha útviszonyok miatt három ember életét vesztette. A térségben több repülőjáratot, egyedül a minneapolisi légikikötőben 400-at töröltek.

Minneapolis városát több mint 30 centiméter vastagságú hótakaró borítja. Dél-Dakota legnagyobb városában, a félméteres hótakaróval küszködő Sioux Fallsban a repülőtér is beszüntette a munkát, a térségben több autópályát szintén lezártak.

Minnesota, Wisconsin, Michigan teljesen hó alatt van, Wisconsinban sok helyütt 45–50 centiméteres a hó, és vasárnap estig további 35–40 centiméternyi havat várnak. Michigant a hó mellett jégeső is veri, több településen áramkimaradások vannak. A meteorológusok előrejelzései szerint a tavaszban érkezett téli vihar vasárnap eléri New York és New Jersey államokat is.

A meteorológusok arra figyelmeztetnek: a Nagy Tavak környékén, Wisconsin és Illinois államokban, a különösen viharos Michigan-tó mellett áradások várhatóak. Chicago lakosságát figyelmeztették: a tó akár öt-hatméteres hullámokat is vethet.

MTI

Nyitókép: AP


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »