Hőséget megszüntető vihar Németországban

Személyi sérüléseket, anyagi károkat és közlekedési fennakadásokat okozott Németországban a hőséget megszüntető vihar, amely péntekre virradóra hagyta el az országot.

A nyugatról kelet felé tartó front heves esőzéssel és helyenként orkánerejű széllel haladt végig Németország felett. A legerősebb, óránkénti 140 kilométeres sebességű széllökéseket az Északi-tenger partján fekvő Büsumnál mérték a szövetségi meteorológiai szolgálat (DWD) pénteki jelentése szerint, amelyben kiemelték, hogy az előző nap délután kezdődött viharban országszerte több mint 330 ezer villámlást regisztráltak.

A vihar főleg az ország északi részét sújtotta, de máshol is okozott gondot, például Frankfurtban, az ország legnagyobb repülőterén, ahol csütörtök délután több mint fél órára le kellett állítani a forgalmat felhőszakadás miatt.

Sok helyütt kicsavarodott fák, leszakadt ágak okoztak károkat és balesetet. Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Sassenbergnél négy ember megsérült, mert autójuk nekiütközött egy hirtelen az útra dőlő fának. Hambrugban két emberre zuhant rá egy fa, mindketten kórházba kerültek súlyos, nem életveszélyes sérülésekkel.

A vasúti és a közúti közlekedésben helyenként péntek délelőtt is fennakadások voltak, nem közlekedtek például az InterCity Express (ICE) vonatok a többi között Hamburg-Hannover és a Hamburg-Kiel szakaszon.

A vihar véget vetett a csaknem egy hónapja tartó kánikulának, a DWD előrejelzése szerint a hét hátralévő részében az eddigi 36-38 Celsius-fok helyett 31 fok lehet a legmagasabb nappali hőmérséklet.

<img alt="Frankreich: Deutscher Betreuer nach Flut in Ferienlager vermisst" class="photo zoomable photo–loaded" data-src="https://bilder.bild.de/fotos-skaliert/frankreich-deutscher-betreuer-nach-flut-in-ferienlager-vermisst-200882152-56617090/4,w=1280,c=0.bild.jpg" data-zoom-src="https://bilder.bild.de/fotos/frankreich-deutscher-betreuer-nach-flut-in-ferienlager-vermisst-200882152-56617090/Bild/4.bild.jpg" data-zoom-title="Ein Helfer geht an einem zerstörten Wohnwagen vorbei – ein Unwetter hat am Donnerstag den Campingplatz in Südfrankreich verwüstet

Foto: BORIS HORVAT / AFP

” src=”https://bilder.bild.de/fotos-skaliert/frankreich-deutscher-betreuer-nach-flut-in-ferienlager-vermisst-200882152-56617090/4,w=993,q=high,c=0.bild.jpg” style=”width: 500px;” />

Foto: BORIS HORVAT / AFP


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »