Helyhiánnyal küzd az állatmenhely

Helyhiánnyal küzd az állatmenhely

Bővítenék a lévai álltamenhelyet, mert egyre több kóbor állat szorul gondozásra Léva környékén. A Boldog Otthont Polgári Társulás kutyamenhelye jelenleg a kis lőtér mellett, az egykori pékség mögötti 1200 négyzetméteres területen működik.

Múlt évben 623 lévai és környékbeli kutyának nyújtottak ideiglenes otthont, és több tucat állatnak találtak befogadó családot a helyi állatvédők. A jelenlegi parcellát nem tudják bővíteni, mivel a közelben a Beva Istota civil szervezetnek vannak bérelt területei, ahol hajléktalanszálló működik. Az állatvédők és a civil szervezetek vezetése közti tárgyalások sem vezettek eredményre, mivel a hátrányos helyzetűek felkarolásával foglalkozó szervezet igényt tart az egész várostól bérelt területre. Azok a hajléktalanok, akik az éjszakai szálláson húzzák meg magukat, sem értenek egyet a kutyamenhely bővítésével, mert nincsenek jó tapasztalataik a befogadott állatokkal. Állítólag az egyik eb megharapott egy hajléktalant. A városi hivatal dolgozói a közelmúltban tárgyaltak az állatvédőkkel és az éjszakai szállást üzemeltető szervezet képviselőivel. Rastislav Juhár a városi hivatal vezetője egy másik városi területet ajánlott fel a Boldog Otthont Polgári Társulás vezetésének a László major városrészben. A jelenleginél jóval nagyobb, mintegy 7 ezer négyzetméteres területen nyithatnák meg az új állatmenhelyet, tájékoztatták a lakosokat az önkormányzat honlapján. A komplexum a közelmúltban átadott közösségi ház közelében lévő városi területen működne. A telek közelében biztonsági térfigyelő kamerák vannak és a városi rendőrség dolgozói rendszeresen járőröznek a környéken. Miután az állatvédők terepszemlét tartottak az ajánlott telken, beleegyeztek a telekcserébe. Arról, hogy a lévai állatmenhely kaphat-e tágasabb területet a város peremén, szeptemberben dönt a lévai testület. A kis lőtér közelébe 2013-ban költöztették át az állatmenhelyet. Korábban a Major utcához közeli területen gondoskodtak a kóbor kutyákról az önkéntesek, ám a környékbeli lakosokat zavarta az állatok ugatása. A Boldog Otthont Polgári Társulás továbbra is várja az önkéntesek, állatvédők jelentkezését, akik részt vennének a közös munkában. A kóbor állatok befogásán túl természetvédelmi és környezetvédelmi foglalkozásokat tartanak a gyerekeknek.

Hírdetés

A tényleges örökbefogadás mellett a lévai menhelyen lehetőség van virtuális örökbefogadásra is, így az is támogathatja a létesítményt, aki nem tud befogadni gazdira váró állatot.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »