Határt szabnának a fizetéseknek a Forma-1-ben

Határt szabnának a fizetéseknek a Forma-1-ben

Így is bőven milliomosok maradnának a pilóták.

Megkezdődtek a tárgyalások a Forma-1-es pilóták fizetésének korlátozásáról.

A javaslat 30 millió dollárban (9,5 milliárd forint) maximálná egy versenyző éves fizetését 2023-tól.

A Mercedes hatszoros világbajnoka, a brit Lewis Hamilton – becslések szerint – 40 millió fontot (16,3 milliárd forint) kap szezononként, de jelenlegi szerződése a mostani idény végén lejár.

Hírdetés

A csapatok költségvetésének maximálásáról már korábban döntöttek, ez jövőre 145, 2022-ben 140, 2023-tól pedig 135 millió dollár lesz, ám a pilóták bérét nem tartalmazza.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke hangsúlyozta, a versenyzők fizetésével kapcsolatban még semmit nem szavaztak meg, és bármilyen szabályváltoztatás esetén tiszteletben kell tartani az érvényben lévő szerződéseket.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint a csapatoknak a hosszú távú fenntarthatóság érdekében jövedelmezőnek kell lenniük, ugyanakkor azt is érthetőnek tartja, hogy a világ legjobb pilótái magas fizetést kérnek, ahogyan az összes többi sportág világsztárjai.

Lewis Hamilton azt mondta, a fizetési sapkával kapcsolatos megbeszéléseknek semmi köze ahhoz, hogy még nem hosszabbította meg a szerződését. Hozzáfűzte, fontosnak tartja, hogy a Forma-1-es pilóták szervezete (GPDA) szorosan együttműködjön az illetékesekkel, és részt vegyen a megbeszéléseken.

Nyitókép: MTI/EPA/David Ebener

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »