Gyermeknapi körkép a Dunaszerdahelyi járásból

Gyermeknapi körkép a Dunaszerdahelyi járásból

Évente egyetlen nap kimondottan a gyermekekről szól. Többnyire mindenki arra törekedik, hogy mosolyt varázsoljon a legkisebbek arcára, s kacagásból, szórakozásból álljon a nap…

Gyermeknap alkalmából számos rendezvényt tartanak országszerte. Idén ugyan erre nem kerülhetett sor, hiszen június elsején még számos, a koronavírus-járvány miatt hozott óvintézkedés érvényben volt. Természetesen az önkormányzatok, szervezetek így sem feledkeztek meg a gyermekekről.

Az alábbiakban megmutatjuk, hogy egyes településeken miképp köszöntötték, lepték meg a gyermekeket.

Alistál községben meglepetéscsomagokat osztottak szét a helyi gyermekeknek az önkormányzat jóvoltából.

Bősön az oktatási-nevelési intézmények újranyitásának napján minden gyermeket meglepetés várt a város önkormányzatának köszönhetően.

Pódatejed községben a falu FB-oldalán köszöntötték a gyermekeket, ahol egyúttal az a jó hír is várta őket, hogy a legkisebbek újra birtokukba vehetik a játszóteret.

Hírdetés

Somorja városában gyermeknapi meglepetés volt a könyvtárban, ahol 18 éves korig ingyen beiratkozhattak és zsákbamacska várt mindenkit.

Többek között Csiliznyárad, Királyfiakarcsa, Nyárasd, Nagyszarva, Medve is köszöntötte a gyerekeket.

Korábban pedig írtunk arról is, hogy Csilizradvány Község Önkormányzata online mesével lepte meg a település legkisebbjeit. Ezt a mesét a falu FB-oldalán tekinthették meg.

Néhány községben a szülők is köszönetet mondtak a meglepetésekért.

Összeállította: Laky Erzsébet

Gyermeknapot ünneplünk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »