Grendel Gábor: Az igazságszolgáltatás sikere rajtunk múlik

Grendel Gábor: Az igazságszolgáltatás sikere rajtunk múlik

„A Smer Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolása után kátyúba került, személycseréket kellett végrehajtania a rendőrségen is, nyomozásokat és eljárásokat kellett elindítaniuk, de megyőződésem, ha a februári választások máshogy végződnek, akkor ma nem látunk annyi sikeres rendőrségi beavatkozást, mint amit ma láthatunk”

fogalmazott Grendel. Állítása szerint a valódi jogállam, igazságosság és biztonság kialakítása úgy, ahogy a kormányprogramban szerepel, teljes mértékben az államon múlik. Mint mondta, sok olyan személy is beszélni kezd, akik maguk sem ártatlanuk.

„Olyan emberekről van szó, akik bírók, ügyészek és ügyvédek bűncselekményei kapcsán nyújtanak információkat, bizony bűntettekért elítélték őket de tudják, hogyan működött a korrupciós rendszer a bíróságokon. Most úgy érzik, hogy megéri tanúskodni”

Hírdetés

mondta Grendel.

„Nem akarok általánosítani, nem állítom, hogy a bíróság, az összes ügyész és rendőr korrupt lenne, de minden rendszernek megvannak a maguk fekete bárányai, és igaz az is, hogy fejétől bűzlik a hal”

mondta.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »