Gál: Kočner áthelyezése megelőző jellegű biztonsági intézkedés

Gál: Kočner áthelyezése megelőző jellegű biztonsági intézkedés

Marian K. áthelyezése a nyitrai (Nitra) börtönbe megelőző jellegű biztonsági intézkedés. Ezt Gál Gábor (Most-Híd) igazságügy-miniszter jelentette ki a szerdai kormányülés után.

Gál az okokat nem akarta részletezni. A miniszter szerint olyan információk ezek, amelyek nem tartoznak a médiára vagy a nyilvánosságra, hanem csupán az illetékes hatóságokra. A miniszter egyben értékelte az Igazságügyi Rendészet és Büntetés-végrehajtási Alkalmazotti Kar (ZVJS) „száz százalékos felkészültségét”, és azt, hogy tökéletesen végrehajtották a fogoly szállításával kapcsolatos feladatokat és biztonsági intézkedéseket.

Hírdetés

Marian K. vádlottat és terheltet a Speciális Ügyészi Hivatal ügyészének döntése alapján helyezték át az újvároskai (Leopoldov) büntetés-végrehajtási intézetből a nyitraiba (Nitra). A TASR hírügynökséget Jana Tökölyová, az ÚŠP szóvivője tájékoztatta szerdán. Az indoklás szerint erre egy olyan bűncselekmény kivizsgálása miatt volt szükség, amelyről részleteket nem árulhatnak el.

Marian K.-t tavaly június óta Pozsonyban, Újvároskában, Besztercebányán (Banská Bystrica), majd ismét Újvároskában tartották fogva. Az ún. televíziós váltók hamisítása ügyében emeltek vádat ellene, valamint azzal is gyanúsítják, hogy ő rendelte meg Ján Kuciak újságíró meggyilkolását.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »