Fojtogató atmoszférájú az új magyar krimi

Fojtogató atmoszférájú az új magyar krimi

Az X – A rendszerből törölve egy izgalmas, fordulatokban gazdag krimi, amelynek fojtogató atmoszférája van – mondta az InfoRádiónak a film rendezője.

Ujj Mészáros Károly kifejtette: a történet sokféle társadalmi réteget érint, így bejárják Budapest több helyszínét, a szegényebb panelrégióktól kezdve a gazdagabbak villáiba is be lehet pillantani.

A filmben szinte feje tetejére állítják a várost.

A rendező szerint a kizökkent világ a főhősnő karakteréből is adódik, aki annyira instabil és sebezhető, hogy ez a képi megoldás is ezt mutatja be.

Hírdetés

A főszerepet Balsai Móni alakítja, aki rájön, hogy a természetesnek tűnő halálesetek valójában gyilkosságok, és végül felgöngyölíti az ügyeket.

„Ő egy jó zsaru, aki sok összefüggésre rájön, de pánikol, nem mer kimenni helyszínekre, megtekinteni áldozatokat, mert egy régi trauma következtében retteg tőlük. Ahhoz, hogy előrejusson, meg kell tanulnia kezelni ezeket a problémákat” – mondta a főhősről a rendező.

Ebben a filmben tér vissza Kulka János betegsége után, aki egy külön szálat visz, amelynek kitüntetett fontossága van a cselekményben.

„Ezt a szerepet rá írtuk, és eredetileg sem volt túl beszédes szerep, tehát nem kellett megváltoztatni a sajnálatos megbetegedése miatt.
Fizikailag megterhelő szerep volt, de János hatalmas elánnal, végigküzdve dolgozott a forgatáson.
Örültem, hogy velünk tudott dolgozni, és szerintem ő is örült” – tette hozzá Ujj Mészáros Károly.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »