Ferenc pápa kiborította Merkelt

Ferenc Pápa a Corriere della Sera olasz napilapnak adott interjújában beszélt arról, hogy még 2014-ben az Európai Parlamenthez intézett szavaiban „elgyötörtnek” nevezte Európát, valamint nagymammának, „amely már terméketlen és fásult”. Kijelentései miatt dühös telefont kapott Angela Merkel német kancellártól.

„Megkérdezte tőlem, valóban úgy gondolom-e, hogy Európa képtelen gyerekeket nemzeni? Azt válaszoltam, hogy de igen, képes, mert Európának erős és mély gyökerei vannak” – idézte fel a Szentatya a történéseket, majd hozzátette, hogy „a legsötétebb órákban mindig megmutatta, hogy rejtett erőforrásait”.

Hírdetés

Az interjúban a pápa annak a véleményének is hangot adott, hogy Oroszország nagy szerepet játszhat a béke megteremtésében. Azt is elmondta, miért fontos a történelmi jelentőségű találkozó az orosz ortodox pravoszláv vallás patriarchájával, amelyre most pénteken Kubában kerül sor. A római katolikus egyház és az orosz pravoszláv egyház közt már a 11. Századi egyházszakadás óta nem jött létre találkozó.

The Guardian, Mandiner.hu

Nyitókép: dw.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »