Felkészültek a koronavírus-járvány második hullámára a pozsonyi kórházak

Felkészültek a koronavírus-járvány második hullámára a pozsonyi kórházak

Felkészültek az új típusú koronavírus-járvány második hullámára pozsonyi kórházak. Elegendő védőfelszerelés és orvosi eszköz van az egészségügyi intézményekben – tájékoztatta a TASR hírügynökséget szóvivője útján a Szív- és érrendszeri betegségek országos intézete (NÚSCH), a Nemzeti Onkológiai Intézet (NOÚ), a Pozsonyi Egyetemi Kórház (UNB) és a pozsonyi gyermekkórház (NÚDCH).

– mondta Eva Kliská, az egyetemi kórház szóvivője.

– tájékoztatott a kórház kommunikációs osztálya. A betegeknek űrlapot kell kitölteniük, a látogatókról pedig nyilvántartást vezetünk.

A kórházakban ellenőrző vizsgálatokat is végeznek.

– mondta Soňa Valášiková, a Szív- és érrendszeri betegségek országos intézetének szóvivője.

Hírdetés

– magyarázza Dana Kamenická, a kórház szóvivője.

Elmondta, a gyerekeket csak egy, egészséges személy kísérheti vizsgálatra. A bejáratnál azonosítják azokat, akiknél felmerült a COVID-19-fertőzés gyanúja.

 – tette hozzá a szóvivő.

A Nemzeti Onkológiai Intézetben is mindent megtesznek azért, hogy mérsékeljék a fertőzés kockázatát.

– közölte az onkológiai intézet. A látogatóknak jelentkezniük kell az osztályon szolgálatot teljesítő nővérnél, ki kell tölteniük és alá kell írniuk egy adatlapot. A látogatási idő lerövidül, és a fekvőbeteghez legfeljebb két látogató mehet be, maximum egy órára. A járóbetegek kizárólag a szabadban vagy a közös helyiségekben fogadhatnak látogatókat, látogatási időben.

A védőeszközökkel kapcsolatban Kliská elmondta, elegendő felszerelés van az egyetemi kórházban, az előző időszakból is maradt, és szükség esetén tudnak még rendelni. Összesen 110 lélegeztetőgép van a kórházban. A gyermekkórházba folyamatosan érkeznek a szükséges eszközök, felkészültek arra is, ha esetleg több felszerelésre lenne szükség.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »