Felfüggesztették tisztségéből a SRI igazgatóhelyettesét

Belső vizsgálatot rendelt el csütörtökön a Román Hírszerző Szolgálat, és felfüggesztette tisztségéből az intézmény igazgatóhelyettesét, Florian Coldeát, miután Sebastian Ghita korrupcióval gyanúsított, szökött üzletember azt állította, szoros barátság fűzte az említetthez.

Sebastian Ghita, aki ellen az ügyészség több ügyben is vizsgálódik, a Szociáldemokrata Párt képviselője volt tavalyig, és tagja a titkosszolgálatokat felügyelő parlamenti szakbizottságnak. Sebastian Ghita decemberben hatósági felügyelet alatt állt, amikor rejtélyes módon eltűnt. Azóta sem került elő, de többször üzent a médián keresztül, súlyos vádakat fogalmazva meg a román igazságszolgáltatás működésével kapcsolatban. Sebastian Ghita a hírszerzés vizsgálatát kiváltó legutóbbi felvételen a többi között azt állította, hogy az ő és Florian Coldea családja többször nyaralt együtt.

A hírszerzés tegnap esti közleménye szerint a sajtóban Florian Coldeáról megjelent információk alapján a hírszerzés igazgatója, Eduard Hellvig rendkívüli belső vizsgálóbizottság felállítását rendelte el, amelynek ellenőriznie kell, hogy az érintett megsértette-e a szakmai szabályokat. A vizsgálat lebonyolításáig Florian Coldea hatáskörét az intézmény igazgatója veszi át.

Marosvásárhelyi Rádió


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »