Elkezdõdött a tisztogatás a minisztériumoknál

A kabinet sĂźrgőssĂŠgi rendelettel dĂśntĂśtt szerdĂĄn a minisztĂŠriumok ĂĄtcsoportosĂ­tĂĄsĂĄrĂłl – jelentette be szerdĂĄn Ionel Dancă, a miniszterelnĂśki kancellĂĄria igazgatĂłja.

Az elfogadott struktĂşra szerint a kabinet 16 minisztĂŠriumbĂłl ĂĄll.

Dancă elmondta: döntöttek többek között arról is, hogy a kormányfőtitkárságtól a pénzügyminisztérium alárendeltségébe kerül át a szerencsejátékok országos ügynöksége, illetve a pénzmosáselleni hivatal is, a lottótársaságot pedig a gazdasági minisztériumhoz helyezik át. A gazdasági és üzleti környezetért felelős minisztériumban összevonják a kis- és középvállalatokért felelős, a turisztikai és az energiaügyi minisztériumokat, amelyeket felszámolnak.

Hozzátette: a minisztériumokat többlépcsős ellenőrzésnek vetik alá.

Hírdetés

A kabinetfőnök rámutatott: a miniszterek azt követően nevezhetnek ki, vagy hívhatnak vissza tisztségviselőket, hogy a fenti kormányrendelet megjelenik a Hivatalos Közlönyben.

Ludovic Orban azt Ăźzente szerdĂĄn a kabinet tagjainak, hogy csak hozzĂĄĂŠrtő embereket tartsanak meg a minisztĂŠriumokban, ĂŠs rĂĄmutatott, nagyon fontos elkezdeni “a takarĂ­tĂĄst a kĂśzintĂŠzmĂŠnyekben”.

“KezdjĂŠk el a kĂśnyvvizsgĂĄlatot ĂŠs kĂŠszĂźljenek fel Ăşj kormĂĄnyhatĂĄrozatok meghozĂĄsĂĄra a minisztĂŠriumok ĂĄtszervezĂŠsĂŠt illetően. CsĂśkkentsĂŠk a struktĂşrĂĄkat, csak a kompetens embereket tartsĂĄk meg, azokat, akik elkĂśteleződnek a kĂśzĂŠrdek mellett, akik velĂźnk egyĂźtt rĂŠszt akarnak venni a kormĂĄnyprogram megvalĂłsĂ­tĂĄsĂĄban. Aki lusta, aki hozzĂĄszokott ahhoz, hogy megkapja a fizetĂŠsĂŠt anĂŠlkĂźl, hogy valamit is tenne ĂŠrte, annak előbb-utĂłbb tĂĄvoznia kell” – mondta Orban.

Felszólította a minisztereket, hogy ållítsanak le minden, a Dăncilă-kormåny åltal az utolsó szåz mÊteren kiírt versenyvizsgåt, amelyekkel pÊldåul konzulokat Ês nagykÜveteket neveztek ki.(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »