Elhíresült pedofilnak titulálta Kollárt Fico

Elhíresült pedofilnak titulálta Kollárt Fico

POZSONY. Robert Fico miniszterelnök szerint senki sem vonhatja kétségbe annak tényét, hogy pártja, az Irány-Szociáldemokrácia Szlovákia történetének legsikeresebb politikai pártja. Egyúttal hangoztatta, szerinte a tényeket ki kell mondani.

„Zsinórban négyszer győztünk a parlamenti választásokon, háromszor alakítottunk kormányt, s további ambíciónk, hogy újabb választásokat nyerjünk“ – fogalmazott a közszolgálati Szlovák Rádió és Televízió (RTVS) Szombati párbeszédek (Sobotné dialogy) politikai műsorának vendégeként Robert Fico miniszterelnök, a kormánykoalíciós Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) elnöke.

Hozzátette, hogy a múltbéli példákat tekintve egy politikai párt 19 év elteltével már nem is létezett. Elmondása szerint a Smeren belül jelenleg azon dolgoznak, hogy a párt nehogy a Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom (HZDS), vagy a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió-Demokrata Párt (SDKÚ-DS) sorsára jusson SDKÚ-DS. „Tisztában vagyok vele, hogy mit kell tennem s azzal is, hogy mit kell megcselekedni“ – szögezte le a Smer-SD elnöke, hozzáfűzve, hogy személyes megérzéseire hagyatkozik.

Hírdetés

Szerinte vannak olyan emberek, akik azt mondják, hogy a pártban nem szabadna éles retorikát alkalmazni. „Ha Boris Kollár, az elhíresült pedofil, a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható, az összes létező maffiózóval lefotózott ember fog rám kiabálni, ha a bizonyítottan adócsaló Igor Matovič fog rám ordítani…“  – mondta Fico a rádióban.

„Ha ezek az emberek úgy fognak ránk támadni, amint azt teszik, bizonyítékok nélkül, a Smer-SD-nek el kellene határolódnia ezektől az emberektől? Miért ne lenne jogom hozzá, hogy ezeket a dolgokat kimondjam?“- tette fel a kérdést a kormányfő.

Robert Fico szerint ugyanakkor akadnak olyan emberek a pártjában, akik azt mondják, hogy a Smernek nem szabadna ilyesmiket mondania. „Én pedig állítom, hogy az alapvető tisztelet keretein belül ezeket a tényeket ki kell mondani “ – fűzte hozzá a miniszterelnök, aki szerint senkit sem kíván ellehetetleníteni a személyére vonatkozó nehezményező tények után kutatva, de fontosnak tart emlékeztetni rá, hogy a Smert nem lehet bábként kezelni.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »