Egy több mint ötméteres tigrispiton tartja rettegésben Varsó környékét

Egy több mint ötméteres tigrispiton tartja rettegésben Varsó környékét

Óriáskígyó tartja félelemben a lengyel főváros környékét, miután az állat levedlett bőrét megtalálták egy Varsótól 20 kilométerre, délre fekvő településen.

Egy állatvédő szervezet szerint a több mint öt méter hosszú tigrispiton (Python molurus), amelynek frissen levedlett bőrét szombaton találták meg, megszökhetett valahonnan, és most a Visztula folyó mentén, Konstancin Jeziorna területén rejtőzhet.

A bőr friss, tehát a kígyó éhes és támadhat” – közölte honlapján az Animal Rescue Poland, amely fotókat is közöl a levedlett hatalmas kígyóbőrről. Egyúttal figyelmeztette a szervezet az ott élőket, hogy ne sétálgassanak és ne aludjanak a szabad ég alatt, továbbá figyeljék a környéket. Hozzátették, hogy a gyerekek és a háziállatok különös veszélyben vannak a kígyó miatt, amely a nyomai szerint mozgásban van.

Hírdetés

A rendőrség felkeresi a helyi kígyótulajdonosokat, mivel elképzelhető, hogy egy magántenyésztőtől szabadult ki a kígyó, de az is lehetséges, hogy becsempészték az országba.

A tigrispiton az egyik legnagyobb nem mérges pitonfaj, amely főleg Indiában és Délkelet-Ázsiában él. Kitűnő úszó, általában emlősökkel, madarakkal, hüllőkkel táplálkozik, de az emberre is veszélyt jelent. Áldozatát testgyűrűivel összeszorítva öli meg. Becslések szerint szabadon 40 évig élhet, fogságban ennél tovább él és nagyobbra is nő.

MTI

Nyitókép: Służba Ochrony i Ratownictwa Zwierząt Animal Rescue Polska


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »