Egy PNL-s szenátor szerint visszaélés történt, amikor õszig meghosszabbították a Nép Ügyvédjének mandátumát

Egy PNL-s szenátor szerint visszaélés történt, amikor õszig meghosszabbították a Nép Ügyvédjének mandátumát

Visszaélést követett el a parlament két házbizottsága azzal, hogy június 25-ét szabta meg határidőnek, amíg az érdekeltek benyújthatják pályázatukat a Nép Ügyvédje tisztségre, mert ezzel “valójában” őszig meghosszabbította Victor Ciorbea mandátumát, hisz ebben a parlamenti ülésszakban már nem lesz idő szavazni az új ombudsmanról – jelentette ki kedden Alina Gorghiu liberális szenátor.

Emlékeztetett: a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) már egy hónappal ezelőtt kezdeményezte, hogy indítsák el a tisztség elfoglalásához szükséges procedúrát, mert Victor Ciorbea – aki szerinte “nem a nép, hanem a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvédje volt” – mandátuma lejár.

Hírdetés

Hasonlóképpen nyilatkozott Mihai Goţiu USR-s szenátor is, aki szerint mindez azért történik, hogy a nyár ideje alatt a hivatalban lévő ombudsman még tudjon “falazni” a kormánynak.

Az ellenzéki pártok és az RMDSZ egyébként Eckstein-Kovács Pétert javasolják a Nép Ügyvédje tisztségre. (hírszerk./agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »