Dragnea szerint is meg akarták mérgezni a volt erdõügyi minisztert

Dragnea szerint is meg akarták mérgezni a volt erdõügyi minisztert

Laboratóriumi vizsgálatok igazolják Liviu Dragnea PSD-elnök szerint, hogy a volt erdőügyi miniszter, Doina Pană életére törtek, de a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) halogatja a nyomozást.

Egy vasárnap esti televíziós műsorban a Szociáldemokrata Párt elnöke arról beszélt, hogy ő volt az első ember, akinek Doina Pană megmutatta az orvosi vizsgálatok eredményeit, amelyek arra utalnak, hogy megmérgezték. ‘Véleményem szerint Doina Pană volt a legbátrabb erődügyi miniszter. A legbátrabb miniszter! De hatalmas érdekeket sértett, mert például az általa bevezetett erdőfigyelő rendszernek köszönhetően elképesztő ütemben esett vissza az illegális fakitermelés’ – jelentette ki Dragnea.

Hírdetés

A nagyobbik kormánypárt elnöke ugyanakkor kifejtette, nem érti, hogy a DIICOT miért halogatja a nyomozást ebben az ügyben, holott bizonyítékok állnak rendelkezésére, mint ahogy például a tavaly augusztus 10-i tüntetés ‘hátterében álló valós történésekről’ is elodázza a kivizsgálást.

A DIICOT-hoz közel álló források május 9-én közölték, hogy a hatóság emberölési kísérlet és szervezett bűnözői csoport létrehozásának gyanúja miatt in rem (vagyis a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) eljárást indított, miután Doina Pană volt erdőügyi és vízgazdálkodási miniszter panaszt nyújtott be, azt állítva, hogy higannyal mérgezték meg.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) alelnöki tisztségét betöltő Doina Pană korábban kijelentette: 2018 januárjában egészségi okokból kellett lemondania miniszteri tisztségéből, miután kiderült, hogy megmérgezték higannyal.
(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »