Diaszpóra tüntetés: Több mint 200 személy a kormány épülete előtt (Videó!)

Diaszpóra tüntetés: Több mint 200 személy a kormány épülete előtt (Videó!)

 

Több mint 200 személy gyűlt össze pénteken délben a kormány épülete előtt, hogy részt vegyen a diszpóra szervezetei által szervezett tüntetésen.

A kormány előtt összegyűlt emberek között találunk olyanokat, aki Franciaországból, Olaszországból, Svédországból, Németországból, Norvégiából vagy az Egyesült Államokból jöttek, de vannak helyiek és más megyékből érkezők is.

Hírdetés

Az egybegyűltek a Románia és az Európai Unió zászlóit lengetik, és kormány és Szociáldemokrata Párt (PSD) ellenes jelszavakat skandálnak, úgymint: „Le a PSD-vel!”, „Tolvajok!”, „Mondjatok le!”, „Előrehozott választásokat!”, „Vigyen el a DNA!”, „Büntetőügyesek nélkül!”’,

A tüntetők által a magasba tartott táblákon többek között az olvasható, hogy „Elloptátok a jogaimat!”, „A polgároknak kötelességük megvédeni Romániát!”, „Nem adjuk fel!”, „Nem a korrupt politikusoknak, nem a korrupt parlamenti képviselőknek!”, „Tudorel Toader igazságügy-megsemmisítési miniszter”.

A tüntetők egy hangosító berendezéssel felszerelt gépkocsit is hoztak a térre. A helyszínen aláírásokat gyűjtenek a „Büntetőügyesek nélküli közéletet” kampányban. A Victoriei tér kormány előtti részét körbekerítette a csendőrség, a közlekedés egyelőre zavartalan.

Agerpres


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »