Délvidék: Megáldották az iskolatáskákat Óbecsén

Megkezdődött a tanév, megteltek az iskolák élettel, s a hittantermek is már nyitva állnak a diákok előtt. Az óbecsei belvárosi templomban a vasárnapi szentmisén kérte Ft. Fuderer László atya – és vele a hívek – a Szentlélek segítségét ahhoz, hogy az új tanévben a diákok sikeresek legyenek, növekedjenek hitben, szeretetben tudásban, majd megáldotta a táskákat.

Elnézve a hatalmas táskákat, az emberben akaratlanul is felmerült a gondolat, hogy már a 6-7 éves gyermek is feladatot kap, a szó legszorosabb értelmében terhet cipel, és megfogalmazódott a kérdés, vajon meghallgatja-e őket valaki, amikor a nap eseményeitől megfáradva, ők is mesélnének.

Hírdetés

Isten szeret, mondta az atya, szinte választ adva a felvetődő gondolatra. Segítőtársunk akar lenni, keresnünk kell Őt, és megtalálni, majd kérni életünk minden történéséhez a közbenjárását. Isten a kezét nyújtja felénk, a mi döntésünk, hogy válaszolunk-e a hívására. A hívő ember könnyebben viseli az élet megpróbáltatásait. Istenben bízva továbbhalad.

A táskák megáldása a belvárosi templomban mindig Szent Gellért nevéhez fűződik, akinek emléknapja szeptember 24-én van. Személyében a kor legképzettebb magyar főpásztorát tisztelték. Alakja ma is példaértékű minden művelt ember számára.

Szilágyi Edit 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »