Borsos Miklós-kiállítás nyílik a győri Triangulum Galériában

Borsos Miklós-kiállítás nyílik a győri Triangulum Galériában

Íme az ember – Borsos Miklós üzenete képekben címmel újabb kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők Győrben, a Triangulum Galériában augusztus 10-től szeptember 8-ig.

A 77 rajzból álló képciklus Borsos alkotói életútjában különleges helyet foglal el. Az Ó- és Újszövetség jeleneteiből kiindulva olyan alapvető emberi érzéseket és állapotokat, helyzeteket jelenít meg, amelyek reflektálnak a mindenkori ember legbensőbb rejtekében zajló lelki folyamatokra.

Remény és reménytelenség, keresés, elbukás és bűn, a feltámadás és a megváltás lehetősége mind-mind egyetemes témaként jelennek meg Borsos alkotásaiban. A 77 képből álló sorozat Borsos művészi világképének egyedülálló összefoglalása.

Hírdetés

„Nem az emberi történelem képeihez nyúltam, hanem az emberi lélek történelméből ástam elő a magam élményeit, a magam gondolkodásszálaival összefüggően. Így kerülnek egymás szomszédságába az ószövetség képei Szókratésszel; vagy Don Quijote az örök vesztes ember alakjával (akit úgy szeretünk), és így beszélgetek Dantéval a pokolról.” (Borsos Miklós)

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye/Szent László Látogatóközpont

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »