Bãsescu bejelentette, hogy mandátuma lejárta után befejezi politikai tevékenységét

Bãsescu bejelentette, hogy mandátuma lejárta után befejezi politikai tevékenységét

Szenátori mandátumának lejárta után visszavonul a politikából – közölte csütörtökön Traian Băsescu, a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke. A volt államfő a jövőre esedékes európai parlamenti választások kapcsán közölte eme szándékát, írja az Agerpres hírügynökség.

A B1 televízió műsorában kifejtette, az ellenzéki alakulatoknak közös listán kellene indulniuk az EP-választáson, ellenkező esetben mind gyenge eredményeket fognak elérni.

Amennyiben ez a szövetség létrejön, az EP-választás képezné a főpróbát a szintén 2019-ben sorra kerülő elnökválasztásra – tette hozzá.

Hírdetés

Arra a kérdésre, hogy szerinte Klaus Johannis képes lenne-e megnyerni az államfőválasztást egy gyenge PNL-vel a háttérben, Băsescu így válaszolt: „Nem, mert a Szociáldemokrata Párt politikai vektora igen erős. Óriási kockázat lenne. Miért ne próbáld meg elejét venni a kudarcnak, és elkerülni az esetleges meglepetést, hogy Dragnea vagy Dragnea valamelyik embere legyen az elnök?”

A volt államfő hangsúlyozta, ő nem kíván indulni az európai parlamenti választáson.

„Nekem már nincsenek személyes ambícióim. Mandátumom lejárta után befejezem politikai tevékenységemet” – fogalmazott Băsescu. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »