Az Oktatási Minisztérium elindította az ucimenadialku.sk távoktatási és információs honlapot

Az Oktatási Minisztérium elindította az ucimenadialku.sk távoktatási és információs honlapot

Branislav Gröhling oktatási miniszter ma délutáni sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy elindult az www.ucimenadialku.sk honlap, amelyen több mint 100 internetes szemináriumot, online tanórát tettek közzé, számtalan hasznos információval együtt a tanárok, diákok és szülők számára.

Gröhling hangsúlyozta, hogy az oldal több civil szervezet és az oktatási tárca együttműködése keretében jött létre közpénzek bevonása nélkül, azzal a céllal, hogy segítse az oktatást, a hivatalos kommunikációt a jelenlegi rendkívüli helyzetben.

„Remélem, hogy az elkövetkező hetekben, hónapokban jelentős előrelépéseket tehetünk az online oktatás területén”

mondta Gröhling, majd felsorolta ki mindenki járult hozzá az oldal elindulásához: Deti nepočkajú (A gyerekek nem várnak) civil szervezet, a Szlovák Tanári Kamara, a To dá rozum (Értelmet ad) szervezet, az Oktatáspolitikai Intézet, Comenius Intézet, és még több más pedagógiai kar és szervezet.

Hírdetés

„Ezen az oldalon a diákok, szülők és tanárok egy sor oktatóanyagot, videót, oktatójátékot és hanganyagot találhatnak”

mondta a miniszter. Kifejtette, hogy az oldalon olyan hasznos információkat kapnak, amelyek segítenek eligazodni a munkajogi viszonyok aktuális helyzetében, az iskola fenntartói és az igazgatók is tájékozódhatnak majd az oldal segítségével.

„Nyilván nem tudjuk helyettesíteni az iskolákat, de remélem, hogy sikerül segítenünk vele a tanárok munkáját, a diákok pedig sok interaktív anyaghoz jutnak majd hozzá rajta keresztül”

A miniszter elmondta, hogy a jövő héttől a közmédia oktató programot vetít majd kezdetben naponta 40, később napi 80 perc erejéig a gyerekklub keretében.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »