Az amerikai nagykövet "reméli", hogy maradhat Soros agymosodája

Veszteség lenne Magyarország számára, ha a CEU elhagyná Magyarországot – az amerikai nagykövet szerint. David Cornstein még június végén látogatott el az intézménybe, és támogatásáról biztosította a CEU-t.

Cornstein a Hír Televízió kérdésére azt mondta, a magyar kormány által támasztott összes feltételt teljesítette az intézmény, így a kabinetnek kellene most gesztust tennie azzal, hogy aláírja a megállapodást, és nem engedi, hogy az egyetem elhagyja Magyarországot.

Hírdetés

A diplomata kiemelte: Magyarország élvezi az amerikai elnök, a külügyminiszter és az amerikai nagykövet támogatását, és reméli, hogy a CEU ügye nem rontaná el ezt a jó viszonyt.

"Szörnyű veszteség lenne, ha az egyetem elhagyná az országot. Mindent, amit eddig kért a magyar kormányzat az egyetemtől, azt a CEU teljesítette. Az egyetem megfelelt minden előírásnak. Kijelentheti a kormány, hogy ezt a problémát megoldotta, nyert ügye van. Így most lehetne nagylelkű és dolgozhatna azon, hogy ez az egyetem Magyarországon maradhasson" – nyilatkozta a nagykövet.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »